Program Suport pentru Părinți – Circle of Security (Cercul Siguranței)
Ca părinți vă doriți tot ce este mai bine pentru copii, dar uneori vă este greu să știți cum să îi ajutați să devină fericiți și independenți. Descifrarea nevoilor din spatele comportamentelor, ale voastre și ale celor mici, vă va oferi calea spre o baza sigură.
Programul Cercul Siguranței este conceput ca să vă ajute pe fiecare dintre voi să descoperiți ce faceți bine ca părinți, dar și dificultățile pe care încă le aveți.
Testimonial participantă COS: “Cercul m-a învățat ce se petrece în mod firesc cu copiii. M-a ajutat să reușesc să mă distanțez și să mă observ pe mine. Mi-a dat posibilitatea să văd totul clar, pus pe o foaie de hârtie.”
Alăturați-vă Programului de Educație Parentală Circle of Security și împreună vom explora:
- modalități de a înțelege și de a susține sentimentele copilului dumneavoastră
- cum să utilizați Cercul Siguranței pentru a răspunde nevoilor copilului
- cum să experimentați mai multă bucurie alături de copilul dvs.
- cum să vă ajutați copilul să aibă o stimă de sine mai înaltă, relații mai puternice și performanțe mai bune la școală
- ce vă împiedică să fiți alături
Programul Parental Circle of Security este un program de educație parentală centrat pe relația părinte – copil. Este un curs parental recunoscut pe plan internațional, bazat pe decenii de cercetare a atașamentului între părinți și copii.
Sesiunile sunt bazate pe cunoștințe practice, folosind clipuri video, discuții și materiale pentru a explora nevoile emoționale ale copiilor și pentru a construi abilitatea părinților de a răspunde sensibil la aceste nevoi.
În cadrul programului vă vom ajuta să interpretați comportamentul copiilor folosind Cercul Siguranței, să vă simțiți mai încrezători în satisfacerea nevoilor emoționale ale copiilor dumneavoastră, stabilind în același timp limite adecvate.
Ne vom axa cât mai mult pe reducerea sentimentului de vinovăție și a rușinii, atât de familiare tuturor părinților și vom învăța cum a fi un părinte suficient de bun este suficient.
Acest program este adresat atât mămicilor, cât și tăticilor, bunicilor, viitorilor părinți, asistenților maternali, părinților adoptivi, educatoarelor și îngrijitoarelor din creșe și grădinițe și tuturor celor care au un rol semnificativ în creșterea și educarea copiilor.
Puteți găsi mai multe informații despre program accesând linkul: www.circleofsecurityinternational.com/research-information
Facilitatori
* Ana Cazacu – Educator parental atestat Cercul Siguranței; Psihoterapeut – Analiză Tranzacțională și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală: www.facebook.com/PsihoterapeutAnaCazacu
* Gabriela Gall – Educator parental atestat Cercul Siguranței;
Psihoterapeut – Hipnoză clinică, relaxare și Terapie Ericksoniană; Terapie sistemică: Cuplu, Familie, Copil; Lucrător prin artă combinată (dans, muzică, teatru, desen); Inițiatoarea proiectului www.dansulcaterapie.ro
Testimonial participantă COS: “Cercul Sigurantei m-a ajutat sa depasesc sentimentul de vinovatie si sa ma concentrez pe un nou mod de a intelege care sunt nevoile lui Noah si cum pot veni in intampinarea lor.”
Programul se desfașoară pe durata a 8 întâlniri care vor avea următoarele tematici:
- Introducere în cercul siguranței – Împreună vom construi un mediu sigur și incitant în care să puteți explora meseria de părinte. Vom introduce conceptul de Cerc al Siguranței și modul în care cercul “apare întotdeauna” în viețile copiilor și ale adulților.
- Să învățăm despre nevoile copiilor parcurgând tot cercul – Vă veți dezvolta abilitățile de a citi comportamentele copiilor și veți înțelege care sunt nevoile din spatele acestora, utilizând Cercul Siguranței ca pe o hartă.
- Să fim alături de copii pe Cercul Siguranței – “A fi Alături” nu se referă la o tehnică anume ci este mai degrabă o stare de spirit și o atitudine fundamentală de empatie față de copii. Copiii au nevoie de sprijin pentru a dezvolta o viață emoțională sănătoasă iar acest lucru se întâmplă când noi le suntem “alături”, fiindcă în felul acesta ei învață să fie “alături” de ceilalți. Vom discuta despre ce înseamnă să le fiți alături copiilor voștri și cum puteți face asta.
- Să fim alături de bebeluși pe Cercul Siguranței – Mulți părinți întreabă: “Oare când au început aceste nevoi?” În acest capitol îi vom urmări pe bebeluși și vom descoperi împreună că ei se nasc programați pentru Cercul Siguranței și că din primele momente ale vieții lor încep să ne învețe despre nevoile lor de pe tot Cercul. Vom învăța o metoda simplă care să vă ajute să deveniți sensibili la fluctuațiile de atenție și emoție ale copiilor și cum să răspundeți adecvat la acestea.
- Calea spre siguranță – Dacă primele capitole ale acestui program vă ajută să priviți comportamentul copilului prin prisma nevoilor legate de atașament, în acest capitol vom face trecerea de la observarea copilului către observarea propriei persoane. Sentimentul de siguranță poate fi obținut, iar această cale presupune parcurgerea unor pași esențiali.
- Să ne înțelegem dificultățile – Vom discuta despre unde apar dificultățile voastre în relația cu copilul și despre rolul vostru de a fi “Mâini” pe cerc, fiind “mai Mari, mai Puternici, mai Înțelepți și Blânzi”.
- Ruperea relațiilor și repararea lor – Vom învăța să observăm ce ne spune copilul din spatele comportamentului său când acesta este problematic. Vom discuta desprece puteți face voi atunci când are loc un moment de “ruptură în relația” cu copilul.
- Să recapitulăm și să sărbătorim – Vom recapitula, vom discuta despre dificultăți întâmpinate și vom răspunde la întrebări. Vom avea oportunitatea de a vorbi despre cum a fost experiența parcurgerii acestui program.
Informațiile și exercițiile pe care le vom face în fiecare modul au strânsă legătură între ele și este importantă participarea la fiecare întâlnire pentru a beneficia cât mai mult de program.
Totul începe cu noi.
Imaginează-ți cum copilul tău de 6 ani vine acasă de la școală și pare să fie foarte abătut. Vrei să-i dai o gustare în speranța că-l va face să se simtă mai bine? (Cum te-ai simți tu dacă ți-ar fi refuzată o promovare la serviciu sau ai fi respins de un prieten apropiat și partenerul tău ar încerca să te ajute prin oferirea unui fursec?)
Nu este nevoie să fii psiholog sau părinte cu multă experiență pentru a ști că acest copil are nevoie de ceva mai mult decât de o gustare pentru a-i da un impuls. Dar, uneori, avem nevoie de un memento că un copil mic are nevoie de validare pentru cât de trist și confuz poate să fie atunci când un coleg, care ieri era “cel mai bun prieten” al său, alege pe altcineva cu care să se joace astăzi. Are nevoie de o îmbrățișare sau de o atingere și, poate, de un timp petrecut în tăcere cu tine ca să se regrupeze. El are nevoie de ajutorul tău pentru a-și da seama cum se simte și de confirmarea ta că sentimentele sale dificile aparțin lui și sunt acceptate în interiorul relației voastre.
Costul este de 80 lei/modul (640 lei programul) iar asigurarea locului se face prin plata avansului de 50%.
Dacă vii însoțit de un membru al familiei, acesta beneficiază de o reducere de 50%.
Înscriere: 0763.302.432 sau 0747.657.550 email: gabriela.egall@gmail.com sau psihoterapeut.anacazacu@gmail.com
Locuri limitate (doar 12 locuri)
Vă așteptăm!